Ingers lefse 25 stk

1 l kefir
1 ss natron
1 kopp sukker
¼ kg smør
1 ½ kg kveitemjøl

Fyll:
Rosiner etter smak
1 boks seterrømme
375 g meierismør
375 g sukker
1 ts salt

Fremgangsmåte: Bland natron i litt av kefiren. Rør smør og sukker hvitt og bland i det øvrige. Lefsene skal kjevles tynne og stekest på trinn 7 på takken.
Klining: Rør smør og sukker hvitt, bland i rømme og salt. Strø rosinene oppå og legg sammen lefsene.

Tante Sanna lefse
Sanna var fra Drågen, Hustadvika

Liten porsjon

1 kg hvetemel
½ kg sikta rug fin
125 g smelta margarin
125 g sukker
1 ½ ss hjortesalt
11 dl kulturmjølk.

Kjevle veldig tynn. Takke på 5-6.
Stekes hurtig på begge sider,
ta av takke, og skjer med pizzaskjærer i 4 biter.
Smøres med meierismør og sukker, ikke godt med kanel i denne. Lagres tørt i en eske/tine, legg et par leiver oppå hverandre så matpapir osv.
Bløtes før de smøres. Klining: smør, sukker, kanel.